ShippingWatch

Lego-familien køber op i Erria

Lego-selskabet Kirk Kapital har valgt at investere i Erria, oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

Erria A/S
Foto: Erria A/S

Kirk Kapital, investeringsselskabet etableret af Lego-familien, har valgt at købe op i det tidligere rederi, nu primært ship mangement-selskabet Erria.

Helt præcist har Kirk Kapital investeret ved at købe 2.300.819 aktier i Erria. Dermed har Kirk Kapital 2.300.819 aktier i Erria svarende til en aktiekapital på 29,1 procent.

"Vi ser frem til at udbygge relationen, nu hvor Kirk Kapital indtræder som ny storaktionær i Erria. Vi har haft lejlighed til at drøfte Errias strategi med Kirk Kapital, som bakker fuldt og helt op om denne," siger CEO i Erria Henrik N. Andersen til ShippingWatch.

Forudgående samarbejde

Erria og Kirk Kapital har allerede arbejdet sammen på den måde, at Erria har stået for at drive Kirk Kapitals flåde på fem produkttankskibe i forhold til operationel håndtering og teknisk tilsyn.

Erria bliver rådgiver for Kirk Kapital

"Ind i ejerkredsen træder en professionel investor med langsigtede interesser, som har kapacitet til at understøtte fremtidig udvikling af Erria," siger Henrik N. Andersen.

Sælger er Finansiel Stabilitet og Danske Bank

De aktier, Kirk Kapital har købt, sælges af Danske Bank med 19,2 pct. og Finansiel Stabilitet med 9,9 procent.

"Danske Banks salg af aktier vedrører kun denne del af engagementet med Erria. Erria og Danske Bank fortsætter sit mangeårige gode samarbejde på kreditsiden, hvor Danske Bank også fremover vil være Errias bankforbindelse," siger Henrik N. Andersen.

I andet kvartal i år landede Errias omsætning på 25,3 mio. kr. mod 14,5 mio. kr. i samme periode sidste år. EBITDA kom til at ligge på 3,7 mio. kr. mod 1,5 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år.

Erria får første kontrakt i Mexico

Erria vokser på indtjening i første halvår

Erria i nyt samarbejde med MOL

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere