ShippingWatch

Rusland bringer EU for retten for sanktioner

Rusland vil hive EU i retten for de sanktioner, som EU har mod Ruslands store selskaber i øjeblikket. Det skriver Financial Times.

Foto: /Ritzau Scanpix/Morten Langkilde

Rusland bringer EU for retten pga. sanktionerne på nogle af Ruslands største virksomheder. Det er et tegn på den skade, selskabernes udelukkelse fra de globale kapitalmarkeder, påfører den russiske økonomi.

Det skriver Financial Times.

EU sanktionerne, sammen med USAs tilsvarende handlinger, har frosset de russiske virksomheder og banker ud af de vestlige kapitalmarkeder.

Rosneft, det russiske stats-oliefirma, har 9. oktober lagt sag an ved den Europæiske Domstol. Her anmodes der om at annullere det Europæiske Råds beslutning fra 31. juli, som bevirkede at Rosneft og andre russiske energiselskaber og statslige banker ikke kan rejse midler på europæiske kapitalmarkeder.

Den 10. oktober indgav desuden Arkady Rotenberg, Putins gamle ven og tidligere judo sparringspartner, også en sag til samme domstol omkring hans rejseforbud og indefrysning af aktiver. I følge EU har Rotenberg "været begunstiget af russiske beslutningstagere i forbindelse med indgåelse af vigtige kontrakter med den russiske stat eller statsejede virksomheder".

Et sagsanlæg er ikke en garanti for hurtig lindring af den russiske smerte, da sanktionerne generelt forbliver på plads i den ofte langvarige proces.

Nordea: Rusland lider stadig under lav vækst 

Rosneft opruster juridisk mod vestlige sanktioner  

Rusland og USA i succesfuld arktisk boring 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs