ShippingWatch

Rederiforeningen: Helt oplagt med dansk IMO-chef

Det er helt indlysende, at en dansk kandidat som Andreas Nordseth er det oplagte bud til en ny generalsekretær i IMO, lydet det fra Anne Steffensen, direktør i Danmarks Rederiforening, til ShippingWatch.

Spekulationerne og forlydenderne om, at det kan være en dansker, der overtager generalsekretærposten i IMO, giver god mening. Det mener direktør i Danmarks Rederiforening, Anne Steffensen.

"Det følger helt naturligt af, at vi er en global søfartsnation, og vi bør kunne stille med en kandidat af stort format. I erhvervet og i rederiforeningen kan vi kun fuldt ud støtte, at det bliver en dansk kandidat," siger hun. Det vil være godt med en dansker i den stol, fordi IMO's beslutninger kan betyde rigtig meget for en kvalitetsskibsfarts-nation som Danmark."

Politisk beslutning

Direktøren understreger, at det ikke er branchen, der udpeger en ny generalsekretær, men at det skal gå den politiske vej gennem den danske regering til FN-organisationen.

Ifølge en kilde Reuters har talt med, er Andreas Nordseth, nuværende direktør i Søfartsstyrelsen, i spil fra politisk side til posten. Anne Steffensen ønsker ikke at kommentere på, om Danmarks Rederiforening allerede har været i gang med at lobbye for en dansk kandidat, eller om politikerne og interesseorganisationen overhovedet har været i kontakt om spørgsmålet.

IMO skal have ny generalsekretær, da den nuværende - Koji Sekimizu - fratræder posten ved udgangen af 2015 for at tage hensyn til sin kone, der er alvorligt syg, annoncerede han for nyligt på et blogindlæg på IMO's hjemmeside.

Ud over Danmark, har kilder til Lloyd's List fortalt, at også Mexico, Cypern og Panama er i spil som efterfølgere på generalsekretærposten.

Medie: Nordseth i spil til IMO-toppost

Medie: Danmark går efter magtfuld FN-toppost i IMO

IMO-chef træder tilbage i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere