ShippingWatch

Græske redere vil bidrage til slunken statskasse

De græske redere, der hidtil stort set har været fritaget for beskatning, har indgået en aftale med landets regering om at betale 420 mio. euro frem mod 2017, skriver Hellenic Shipping.

Den græske regering og landets skibsredere har nu indgået en aftale, der betyder, at rederne vil hjælpe den kollapsede statskasse med millioner de kommende år. I flere år har regeringen arbejdet på at ændre skattesystemet, der i den grad har været favorabelt for de græske redere med minimal beskatning.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Og en ny frivillig aftale mellem regeringen og de græske skibsredere er nu blevet formaliseret og betyder, at rederne fra 2014 frem mod første kvartal i 2017 vil betale 420 mio. euro ekstra i skat i et engangsarrangement, skriver Hellenic Shipping News.

Aftalen betyder, at shipping hvert år vil betale mindst 105 mio. euro via en frivillig skat gældende for redere i Grækenland, uanset hvilket flag deres skibe sejler under. Ifølge Hellenic vil det involvere 478 selskaber, som i slutningen af oktober i år skal lægge første bidrag.

Græsk shipping uberørt af landets gældskrise 

Græske selskaber var på storindkøb under krisen 

Nu kommer skatteregningen til græsk shipping 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs