ShippingWatch

DR: Kina hackede sig ind i Søfartsstyrelsen

Statsinteresser stod bag, da kinesiske hackere sig vej in til Søfartsstyrelsens IT-systemer. Forsvarets Efterretningstjeneste kalder det et særligt alvorligt angreb.

Foto: Marinvest

Det var åbenbart interesse for informationer, som Søfartstyrelsen lå inde med, der fik statslige kinesiske interesser til at hacke sig ind i styrelsens IT-systemer i foråret 2012.

Det oplyser DR på sin hjemmeside og skriver, at der var tale om et "målrettet og ekstremt avanceret hackerangreb," rettet mod Statens IT, Erhvervs- og Vækstministeriet samt Søfartsstyrelsen. I en evaluering fastslår Forsvarets Efterretningstjeneste, at "angrebet var statssponsoreret og meget professionelt udført".

Det fremgår ikke, hvad det var, kineserne mere specifikt var interesseret i. Men hackerne når blandt andet at få fingre i en række konkrete dokumenter samt hele filstrukturen på den inficerede pc. Derudover har de haft held til at kopiere hele netværksdokumentationen fra Erhvervsministeriets it-system, hvilket giver dem et unikt indblik i, hvordan netværket er designet.

Kina afviser

Den kinesiske ambassade i København afviser dog, at myndighederne kender til sagen.

"Kina er selv offer for cyberangreb" og "det er meget svært at bevise, hvem der står bag disse angreb", skriver Fu Wenyan, chef for ambassadens den politiske afdeling, i en mail til DR.

Efterfølgende analyser konkluderer, at hackerne formentlig ikke fik fat i mere følsomme data hos styrelserne

"Helt præcist hvad det var for informationer, man gik efter i Erhvervs- og vækstministeriet, det ved vi ikke, fordi angrebet blevet stoppet - efter alt at dømme - før man begyndte at hente informationer ud af vigtig betydning. Men det er et eksempel på, hvad vi ville betragte som industrispionage," siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed.

Hacking er en stignede trussel mod shipping

SeaIntel: Nye cyberangreb vil ramme containerindustri

IMB: Shipping og logistik må styrke cyber-sikkerhed

Forsiden lige nu

Janholt styrer mod overskud i Pioneer efter turbulent år

Tørlastrederiet Pioneer Marine, der i september hentede Torben Janholt, den tidligere topchef i J. Lauritzen, ind som CEO, endte fjerde kvartal med et overskud. Et turbulent 2017, hvor hele ledelsen blev skiftet ud, skal afløses af plus for hele 2018, siger Janholt til ShippingWatch.

Teekay Tankers venter rateopsving frem mod 2019

Det canadiske tankrederi fik et mindre underskud i både fjerde kvartal og hele året i et marked, hvor bl.a. en lavere olieproduktion fra Opecs side førte til lavere rater end normalt. Skrotning kan føre til stærkere rater hen mod slutningen af året, siger CEO.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere