ShippingWatch

Suez Kanalen rammer historisk højt niveau

Suez Kanalen nåede rekord i august med indtægter på 508 mio. USD. Det højeste niveau for en måned nogensinde, skriver Reuters.

Suezkanalen
Foto: Josef Polleross

Indtægterne i Suez Kanalen steg i august måned til 508 mio. USD, oplyser bestyrelsesformand for kanalmyndighederne Mohab Mamish ifølge Reuters.

Det er det højeste niveau for en måned nogensinde, og 2014 er da også udset til at blive et rekordår for kanalen. I øjeblikket er de enorme genveje for skibsfarten under forandring, og Panama Kanalen forventes at blive færdig med sin nye sluse, der kan rumme større skibe, i første halvår af 2016.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Også Suez Kanalen står over for en udbygning, der ifølge Financial Times vil koste 8 mia. USD, der af regeringen er sat af til forskellige programmer, som skal styrke den egyptiske økonomi.

Der er tidligere blevet spekuleret i, hvorvidt landet ville bygge en decideret parallelkanal, men det tvivler Leth Agencies, der har stort kendskab til kanalen, på. Over for ShippingWatch pegede de for nylig på, at det i højere grad handler om at forbedre knudepunkter undervejs på kanalen.

APM Terminals i kamp om global topplacering

Mens de to eksisterende kanaler er ved at ruste sig til de større skibe, barsler Nicaragua med en ny kanal, som anslås at koste 40 mia. USD at bygge. Flere aktører venter i spænding på at se, hvordan finansieringen kommer hjem, mens man venter på et omfattende studie lavet af konsulenthuse verden over, der skal vurdere projektets bæredygtighed.

Panama Kanalen åbner for større skibe i 2016

Suez-Kanalen udvides på strategiske steder

SeaIntel: Redere kan spare stort på Nicaragua Kanalen

Plan for Nicaragua Kanalen godkendt

Forsiden lige nu

Torben Janholt styrer mod overskud i Pioneer efter turbulent år

Tørlastrederiet Pioneer Marine, der i september hentede Torben Janholt, den tidligere topchef i J. Lauritzen, ind som CEO, endte fjerde kvartal med et overskud. Et turbulent 2017, hvor hele ledelsen blev skiftet ud, skal afløses af plus i 2018, siger Janholt til ShippingWatch.

Teekay Tankers venter rateopsving frem mod 2019

Det canadiske tankrederi fik et mindre underskud i både fjerde kvartal og hele året i et marked, hvor bl.a. en lavere olieproduktion fra Opecs side førte til lavere rater end normalt. Skrotning kan føre til stærkere rater hen mod slutningen af året, siger CEO.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere