Pacific Basin spår stærk handysize

Rederiet Pacific Basin ser stærk vækst i handysize-markedet i årets sidste kvartal, fremgår det af selskabets såkaldte trading update for tredje kvartal.
AF RITZAU FINANS

Det Hongkong-baserede rederi Pacific Basin forudser en styrkelse af tørlastmarkedet for de mindre handysize-skibe i fjerde kvartal baseret på en sæsonmæssig stærkere efterspørgsel og færre leveringer af nye skibe.

Det fremgår af en såkaldt trading update for tredje kvartal, hvor Pacific Basin opnåede en gennemsnitlig daglig indtjening på 9550 dollar for 14.410 skibsdage i sin handysize-flåde.

Det er ifølge rederiet en del over spotmarkedet, der i gennemsnit gav en indsejling på 7500 dollar om dagen i handysize-markedet.

Lauritzen: Det handler om handysize de kommende år 

"Vi forventer, at en sæsonmæssig stærkere efterspørgsel kombineret med reducerede leveringer af nybyggede skibe sidst på året vil understøtte et stærkere handysize og handymax spotmarked i fjerde kvartal, før den typiske strøm af nye skibsleveringer, den kinesiske hellidagsperiode og vejrelaterede forstyrrelser får raterne til at aftage tidligt i det nye år," skriver Pacific Basin.

Markedet for de mindre skibsstørrelser er normalt mindre volatile end markedet for de store skibstyper. Med det in mente, forventer Pacific Basin, at handysize og handymax spotmarkederne vil fortsætte med at demonstrere en gradvis bedring over det mellemlange sigt, fremgår det af kvartalsopdateringen.

Efterspørgslen på tørlastvarer ventes at være ligeså sund, som den har været det seneste år. Den seneste sæsonmæssige optur for capesize-raterne til trods, mener rederiet imidlertid, at det vil tage noget tid for markedet at absorbere det

overudbud af skibe, som hersker på markedet for de store skibstyper. Dermed vil der også gå noget tid, før en vedvarende bedring får fat i markedet.

På lang sigt er holdningen hos Pacific Basin dog, at de positive grundlæggende fundamentale efterspørgselsforhold i tørlastmarkedet er intakte.

Handelshus: Tørlast på vej ud af flere års tørke

Fearnley ser positivt halvår for tørlastrederier 

Pacific Basin vil sælge bjærgningsgruppen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også