Dubai-rederi fordobler flåde på Atlanten

United Arab Shipping Company (UASC) har i løbet af de sidste 12 måneder mere end fordoblet sin kapacitet på de transatlantiske ruter, siger en analytiker fra Alphaliner.

Det Dubai-baserede containerrederi United Arab Shipping Company breder sig.

I løbet af de seneste 12 måneder har rederiet mere end fordoblet sin kapacitet på de transatlantiske ruter, oplyste analytiker fra Alphaliner Hua Joo Tan på en konference i Shenzhen i Kina forleden ifølge Gulf ship news. Og det kommer ikke til at stoppe her, mente analytikeren, der pegede på, at kapacitetsbølgen står til at blive fordoblet igen næste år.

Samlet er kapaciteten på ruterne vokset med otte pct. i år.

Ifølge Alphaliner er den nødvendige styring af tilførslen af kapacitet nærmest ikke-eksisterende, mens sporraterne for øjeblikket ligger lavt på 1.500 USD per teu. UASC tilføjer ikke kun yderligere kapacitet til de transatlantiske ruter, men vil også spille en rolle i forhold til Asien-Europa, når kæmpeordren på fem 18.000 teu skibe samt fem skibe på 14.500 teu vil blive leveret i løbet af de kommende år.

UASC underskriver historisk milliardkontrakt i Dubai 

CEO i  United Arab Shipping Company, danske Jørn Hinge, underskrev  i slutningen af august en megakontrakt med det koreanske skibsværft Hyundai Heavy Industries til en samlet værdi af ca. 2,5 mia.

Men rederiet bliver også mere globalt, forklarede Jørn Hinge, CEO i UASC, i et interview med ShippingWatch.

"Der vil i hvert fald være to havne i Mellemøsten, Jebel Ali og Khor Fakkan ved Oman golfen, der kan håndtere 18.000 teu-skibe, og store skibe anløber i dag eksempelvis Jebel Ali af mange rederier, der trader på Asien-Europa. Og når der ikke er last nok der, sejler de ind og tager last til og fra Mellemøsten. Det er vi kommet til at lide under, og derfor er vi nødt til at blive i stand til at konkurrere med redere, der har lave enhedsomkostninger i kraft af de store skibe."

Få flere nyheder om shipping - få ShippingWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Ny flåde skal styrke Dubai-rederi globalt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også