ShippingWatch

Ex-Torm-ejer granskes af kreditorer

Kreditorer i Excel Maritime har ved retten i New York fået tilladelse til at kræve udlevering af dokumenter fra endnu et rederi, der kontrolleres af den tidligere storaktionær i Torm.

Foto: LARS KRABBE

Sagen mod tidligere storaktionær i Torm, Gabriel Panayotides, fortsætter, og nu har en række usikrede kreditorer i Excel Maritime ved en konkursdomstol i New York fået grønt lys til at få indsigt i en række dokumenter fra Ivory Shipping Inc. Det skriver amerikanske Law360.

Dette gør det muligt for kreditorerne at kigge i rederiets regnskaber uden at ramle ind i international lovgivning.

Den officielle komité fik rettens tilladelse til at granske Ivory Shipping Inc's dokumenter som led i efterforskningen af Excel Maritime Carriers og de økonomiske omstændigheder omkring selskabet og dets formand, Gabriel Panayotides.

Tilladelsen blev givet under paragraf 2004 af den amerikanske konkurslovgivning. Netop de usikrede kreditorer har i længere tid opponeret mod Excel Maritime og bad tilbage i august en konkursdomstol om at ophæve den eksklusive periode for selskabets omstruktureringsplan. Ifølge kreditorerne sikrer pakken nemlig kun de sikrede långivere og aktionærer, skrev Reuters.

Den eksklusive periode begyndte 1. juli og løber i 120 dage. Her kan kun virksomheden indlevere en plan for en reorganisering af selskabet efter en konkursbegæring. Komiteen, der repræsenterer de usikrede kreditorer, udtalte for nogle måneder siden, at de ønskede at fremsætte en alternativ redningsplan, hvilket ikke var muligt med den nuværende organisering.

Med den nuværende plan vil de kontrollerende aktionærer ifølge komiteen få eneret til at tilbagekøbe deres aktier til en pris under markedsniveau, hvilket efterlader de usikrede kreditorer med en lille chance for at komme helskindet igennem omstruktureringen.

Excel Maritimes kreditorer vil stoppe redningsplan

Torms græske banemand indgiver konkursbegæring 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs