Afskibere: Ringe service og lange transittider

Afskibere kritiserer containerredere for elendig service og alt for lange transittider, mens de annullerer direkte services på mindre ruter.

Ringe service og lange transittider var nogle af de kritikpunkter en række afskibere forleden rettede mod containerrederier især på Asien-Europa under konferencen Intermodal Europe 2013 in Hamburg. Det skriver The Loadstar.

Rederne, der ofte kritiserer afskiberne for at tvinge raterne ned til uholdbare niveauer, blev også kritiseret for at annullere direkte services på mindre ruter, der efterlader afskibere med længere transittider, mens ledere fra Ericsson udtrykte frustration over, at selskabets avancerede elektronikudstyr fra Asien til Europa var offer for redernes super-slow-steaming og transittider på 40 dage.

Drewry: Rederiernes olietillæg er for høje 

Den europæiske afskiberorganisation European Shippers’ Council anbefalede Ericsson og andre at gå sammen og presse rederne til at tilbyde flere muligheder, særligt i forhold til transittider.

Ifølge The Loadstar er der blandt de afskibere, som var samlet i Hamborg, udbredt enighed om, at det planlagte P3-samarbejde med Maersk, MSC and CMA CGM åbner muligheder for, at andre redere vil kunne byde ind med bedre services for at modstå den fordel, som P3 vil få i form af lavere enhedsomkostninger.

Maersk Line gentænker hele sit flådenetværk  

Afskibere nervøse for nye megaskibe og alliancer  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også