ShippingWatch

Dansker har solgt krydstogtselskab for trecifret millionbeløb

Niels Erik Lund er navnet på en ret ukendt dansk erhvervsmand, der nu har solgt sin amerikanske shippingvirksomhed for et trecifret millionbeløb til en tysk kapitalfond.

Foto: IMO

Erhvervsmanden Niels Erik Lund har solgt sin Miami-baserede shippingvirksomhed International Shipping Partners til den tyske kapitalfond Waterkand. I Danmark er han mest kendt for sin rolle i sagen om Scandinavian Star, da han arbejdede i selskabet Seaescape, der købte og solgte Scandinavian Star på samme dag.  Han er blevet beskyldt for at være færgens rigtige ejer under branden, skriver Børsen.

I 1988 stiftede han selskabet International Shipping Partners, der med 210 administrative medarbejdere i dag er USA's største serviceselskab i krydstogtsbranchen, når det kommer til varetagelsen af drift, vedligehold og udlejning for skibsejerne.

Niels Erik Lund var i en del år ansat i DFDS, da de forsøgte at komme ind på det amerikanske krydstogtmarked, men hvor DFDS-selskabet Scandinavian World Cruises fejlede, fik den danske erhvervsmand fat med selskabet, der kan klare det hele på vegne af ejerne.

Hvad Niels Erik Lund tjener på salget af International Shipping Partners, det bliver ikke mere præcist end at det drejer sig om et trecifret millionbeløb. Virksomheden ejes af Niels Erik Lunds holdingselskab Achieva, og det gav sidste år et overskud på 105 mio. kroner. Achieva udbetalte sidste år et udbytte på 63 mio. kroner til hovedaktionæren Niels Erik Lund, skriver Børsen.

Se Costa Concordia rejse sig på 30 sekunder

Nu begynder retssagen om Concordias forlis

Medie: Mærsk-døtre tjener millioner på krydstogt-boom 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs