ShippingWatch

OECD bekræfter billede af global økonomi i fremgang

OECD's samlede ledende indikator, der er designet til at forudsige ændringer i den økonomiske aktivitet, steg i august yderligere en anelse og bekræfter dermed billedet af en global økonomi i fremgang.

OECD's samlede ledende indikator, der er designet til at forudsige ændringer i den økonomiske aktivitet, steg i august yderligere en anelse til 100,6 fra 100,5 måneden før og bekræfter dermed billedet af en global økonomi i fremgang. Den vigtigste ændring fra tidligere på året er, at Europa rykker mere på sig.

Det fortæller Saxo Privatbanks investeringsdirektør, Teis Knuthsen.

"Indikatoren kom ind som forventet, hvilket vil sige, at den viser fortsat fremgang for global økonomi - en fremgang, som har været tydelig gennem det meste af året og stille og roligt breder sig ud til en større del af den globale økonomi," siger Teis Knuthsen i et interview med Ritzau Finans.

"Det er i øvrigt glædeligt at se, at Europa nu melder sig på banen med en tidlig bedring i de økonomiske vækstsignaler, hvor fremgangen tidligere på året primært var trukket af USA og Japan. Det er nok i virkeligheden den største forandring i forhold til de foregående måneder," tilføjer Theis Knuthsen med henvisning til en bedring af den ledende indikator for euroområdet til 100,6 i august fra 100,4 i juli.

IMF ser lavere global vækst 

Kina og Rusland melder også om fremgang, som selvom andre nøgletal hen over sommeren har indikeret, at Kina er på rette vej, er det ikke desto mindre en vigtig tendens i forhold til, at den globale økonomi kan fortsætte hen imod en mere vedvarende fremgang, forklarer Saxo Privatbanks investeringsdirektør.

Lande som Indien og Brasilien ser derimod fortsat svage ud, og dermed er billedet stadig ikke entydigt i Emerging Markets.

"Finansielt set kan man sige, at den vedvarende fremgang er et godt signal til, at risikobehæftede aktiver som aktiemarkedet får støtte fra økonomien, og at fremgangen for den globale økonomi skaber en form for medvind på cykelstien for en fortsat fremgang på aktiemarkederne," siger Theis Knuthsen.

I midten af september nåede flere aktieindeks alle tiders højder. Siden er de kommet lidt ned som følge af især den politiske uro omkring statsbudgettet og gældsloft i USA. Formår de amerikanske politikere at finde frem til en nogenlunde acceptabel finanspolitisk løsning, er Theis Knuthsen dog overbevist om, at den økonomiske fremgang vil være tilstrækkelig til, at aktierne vil fortsætte fremgangen mod årets slutning.

Baseret på de seneste nøgletal er der ifølge Theis Knuthsen grund til at tro på, at vi er inde i en fremgang for den kortsigtede industrikonjunktur, som nok vil vare året ud. Hvorvidt det bliver til en vedvarende og mere langvarig økonomisk fremgang, kommer til at handle meget om, hvorvidt virksomhederne begynder at investere i vækst og ny kapacitet i 2014. Det er i høj grad den del, der har manglet de senere år.

/RITZAU FINANS

Storbank spår firedobling i verdenshandelen 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs