ShippingWatch

Rederne: USA-aftale øger omsætning med tre mia kroner

Hvis frihandelsaftalen mellem EU og USA realiseres, kan danske rederier se frem til en stor omsætningsvækst.

Verdens største handelsaftale, der er på vej til at blive forhandlet på plads mellem EU og USA vil skabe stor vækst i den danske rederisektor.  Underdirektør Jan Fritz Hansen siger til Børsen, at han forventer en stor fremgang i omsætningsvæksten, hvis aftalen kommer på plads og samhandlen som anslået øges med 30 procent.

”I dette tilfælde vil rederierne kunne se frem til en omsætningsvækst på små tre mia. kroner,” siger Jan Fritz Hansen til Børsen, der dog også påpeger, at det vil kræve, at de danske rederier fremadrettet fastholder markedsandelene på containertransporten, som i dag udgør en omsætning på 10 mia. kroner.

På en pressekonference mandag i København påpegede CEO Nils Smedegaard, at en halvering af de globale handelshindringer vil øge væksten med 5 pct., og det vil Mærsk kunne drage fordel af.

Han understregede overfor Bloomberg også, at konkurrenterne til Maersk Line selvsagt vil kunne nyde samme fordel af en mindskelse af handelsbarriererne.

Udsigterne til at handelsaftalen mellem EU og USA kommer endeligt på plads, har med de heftige amerikanske budgetforhandlinger fået et skud for boven, og det er langt fra sikkert, at aftalen kan forhandles på plads inden udgangen af 2014. Det erkender den danske Handels- og Europaminister Nick Hækkerup i et interview med Børsen. Dog siger han til avisen, at han stadig tror på, at aftalen nok skal komme på plads.

Smedegaard: Store fordele i sænkning af handelsbarrierer

Brasilien vil lave egen handelsaftale med EU

SeaIntel: Krisen har sluppet USA's containermarked 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs