ShippingWatch

Containeredere undgår konkurrence om CO2-udledning

Alle de 20 store containerredere offentliggør rapporter om CO2-reduktion og målsætning, men tallene er værdiløse i forhold til en sammenligning, viser analyse fra SeaIntel.

En stor del af de 20 største containerrederier er begyndt at offentliggøre tal for deres CO2-belastning og deres fremtidige målsætning, men alle synes at anvende forskellige beregningsmetoder, der gør det umuligt at foretage en direkte og analytisk sammenligning af de enkelte rederier.

Analysehuset SeaIntel har gennemgået rederiernes seneste rapporter om bæredygtighed, der viser, at de typisk anvender forskellige metoder for deres beregninger som for eksempel basisåret for udviklingen, ligesom CO2-beregningen foretages forskelligt, hvor nogle beregner CO2-udledningen per enhed, teu per kilometer, mens andre nøjes med udledning per teu.  Det sidste betyder, at ændringer i sammensætningen af fragt vil have markant indflydelse  på CO2-tallene, skriver SeaIntel.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs