Maersk-skib redder 16 fra brændende superyacht

Et Maersk-skib deltog i går i en redningsaktion af de mere spektakulære, da det hjalp med evakueringen efter en stor skibsbrand på en 41 meter lang luksusyacht ud for den australske kyst.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den 41 meter lange luksusyacht Seafaris, der anslås at have en værdi af 12,5 mio. USD, sank i går morges ud for den australske kyst i Cow Bay i staten Cairns. Forud for forliset gik en række dramatiske timer, hvor blandt andet containerskibet Maersk Lica deltog i redningsaktionen af de 16 ombordværende personer.

Følg med i shipping - læs ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt - prøv det gratis i 40 dage

I de tidlige morgentimer ankom Maersk-skibet til den brændende luksusyacht omkring 90 minutter efter, at der var konstateret en større brand i motorrummet. De hovedsageligt ældre gæster ombord på Seafaris blev flyttet over på Maersk Lica, og efterfølgende blev de sejlet ind til den nærmeste havn i Cairns. Ingen personer kom noget til under forliset.

Skibet, der tidligere har lagt dæk til besøg af notabiliteter som prinsesse Mary og Giorgio Armani, ejes af borgmesteren i den australske by Newcastle, Jeff McCloy. luksusyachten er fra 2006 og blev i 2007 præmieret med World Superyacht Award, skriver cairns.com.au.

Færre skader på skibe - men de bliver dyrere

Se Cosco Asia under angreb i Suez

Kameraer skal sikre Suez mod terroraktioner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også