Lave oliepriser fastholdt af frygt for vækstnedgang

Den politiske usikkerhed og lukningen af en stor del af den offentlige sektor i USA holder oliepriserne nede.
AF RITZAU FINANS

Oliepriserne holder sig fortsat på det forholdsvis lave niveau tirsdag morgen. Stigende lagerbeholdninger og udsigten til en nedlukning af store dele af den offentlige sektor i USA lægger låg på prisudviklingen, idet effekten frygtes at få konsekvenser for den økonomiske vækst. En delvis lukning af de statslige funktioner blev ved midnat en realitet.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 107,95 dollar mod en pris på 108,10 dollar mandag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 101,95 dollar, hvor en tønde mandag eftermiddag kostede 101,90 dollar.

Fearnley: Flere VLCC-redere i problemer 

I USA står politikerne fortsat stejlt over for hinanden i budgetspørgsmålet. En ny afstemning natten til tirsdag dansk tid i Repræsentanternes Hus viste flertal for det forslag, der indebærer udsættelse af dele af præsident Barack Obamas sundhedsreform. Forslaget blev omgående sendt videre til Senatet, der som forventet igen forkastede forslaget. Dermed står omkring 800.000 statsansatte til at skulle på tvunget ferie fra tirsdag, når det nye finansårs begynder.

"Situationen i USA har en indvirkning på WTI markedet. Og vi har set en stigning i de amerikanske lagre i sidste uge, samtidig med at slutningen af kørselssæsonen nærmer sig og et stigende mønster af øget produktion. Det hele vejer på markedet," siger markedsanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

/RITZAU FINANS

Platou: Libyens olieproduktion kan hjælpe tankmarkedet 

Oliepris skrider fortsat på aftagende Syrien-frygt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også