ShippingWatch

Stort antal kontrakter hjalp under priskrig

Til stor tilfredshed for ledelsen i Maersk Line er afhængigheden af spotmarkedet faldende. I første halvår af 2013 stod det for 26 procent af omsætningen.

Foto: Maersk Line

Maersk Lines afhængighed af spotmarkedet er faldende og stod i første halvår på 26 pct. målt på andelen af omsætningen. Det er noget, containerrederiets ledelse er tilfredse med, da de længere kontrakter sikrer en mere stabil indtægt og mindre smerte fra et fragtmarked ramt af overkapacitet.

41 pct. af rederiets omsætning kom fra kontrakter på mindst tre måneder, mens 23 pct. var fra kontrakter på mellem en og tre måneder. De sidste 10 pct. blev hentet ind fra forsinkelsesgebyrer og andre indtægter.

"Vi har en relativt høj andel af kontrakter, hvilket var en støtte under de priskrige, vi har set i de seneste 12 måneder, siger Maersk Lines øverste chef," Søren Skou, på A.P. Møller - Mærsks kapitalmarkedsdag torsdag.

Den mindre eksponering mod spotmarkedet gjorde blandt andet, at Maersk Lines gennemsnitlige rate kun faldt 5 pct. fra første kvartal til andet kvartal i år under en af de mest blodige priskrige, branchen har set.

Til sammenligning faldt spotraten på fragt fra Asien til Europa med hele 38 pct. i samme periode ifølge tal fra SCFI-indekset.

Som hovedregel har Maersk Lines gennemsnitlige rate over de sidste 3½ år kun bevæget sig med omkring en tiendedel af udsvingene i SCFI's Asien-Europa-indeks,fortæller rederiets kommercielle direktør, Stephen Schueler.

Branchens indtjening bliver ikke bedre

Platou tror på stigende resultat i Maersk Line

Alphaliner: Ratepres breder sig med ny kapacitet 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs