Kreditrating skal give Maersk bedre vilkår

Fremover vil Maersk få kreditrating af Moody's og Standard & Poor's, oplyser selskabet i en selskabsmeddelelse. De første ratings er allerede kommet.
Foto: Maersk
Foto: Maersk
AF RITZAU FINANS OG KATRINE GRØNVALD RAUN

A.P. Møller-Mærsk har besluttet at indgå et kreditratingsamarbejde med Moody's Investors Service og Standard & Poor's. Det oplyser selskabet i en selskabsmeddelelse onsdag aften.

"Disse ratings forventes at give A.P. Møller - Mærsk A/S forbedrede lånevilkår i form af adgang til en bredere gruppe af obligationsinvestorer samt mulighed for at udstede obligationer direkte i USD," skriver Maersk i meddelelsen.

Og der gik ikke lang tid, før de to ratingbureauer var klar med deres dom. De var i øvrigt enslydende med en "Baa1" rating fra Moody's og en "BBB+" rating fra S&P, der svarer nogenlunde til en Baa1 rating hos Moody's.

Moodys' Investors Service har indledt rating af A.P. Møller - Mærsk A/S med den langsigtede gældsrating "Baa1" med stabile udsigter. Der er flere årsager til, at koncernen opnår de pæne ratings, som falder inden for kategorien af gæld, som indeholder en moderat kreditrisiko. Gælden er såkaldt mediumgrade og som sådan indeholder den visse spekulative elementer, fremgår det af definitionen hos Moody's.

Mediumgrade spænder over tre ratings "Baa1", "Baa2" og "Baa3", hvor "Baa1" er den højeste.

"Den "Baa1" udsteder-rating, som er tildelt til A.P. Møller - Mærsk, understøttes af selskabets globale lederskab inden for containershipping, solide markedspositioner inden for en række andre forretningsområder, en diversificeret forretningsprofil og en stærk kreditprofil, herunder en moderat gearing," skriver Moody's.

På nuværende tidspunkt har Moody's tildelt en foreløbig "(P)Baa1" senior usikret rating på A.P. Møller- Mærsks 5 mia. euro EMTN-program og en "Baa1" senior usikret rating for de ni obligationer, som A.P. Møller - Mærsk har udstedt fra november 2009 til april 2013.

A.P. Møller - Mærsks obligationer er noteret på Nasdaq OMX Copenhagen og Luxembourg Stock Exchange.

Sådan vil Maersk sælge 12-årige pund-obligationer

Maersk Gruppen sælger aktiver for ti milliarder kr 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også