Maersk: Ordrebog i produkttank dramatisk stor

Ordrebogen på MR-produktskibe er dramatisk stor, og industrien er lige nu ved at smadre ethvert håb om et opsving i nær fremtid, advarer kommerciel direktør i Maersk Tankers, Klaus Rud Sejling, tirsdag

Klaus Rud Sejling, kommerciel direktør i Maersk Tankers, advarer om, at den voldsomme aktivitet i bestillinger af nye MR-skibe risikerer at ødelægge de ellers positive udsigter i produkttank.

På en konference i Singapore i dag, tirsdag, sagde Klaus Rud Sejling ifølge Seatrade Global og Tradewinds, at tankindustrien tilsyneladende er begejstret over, at etårige timecharter-kontrakter for en MR (Medium Range) er på 14.000 USD om dagen. Men enhver, der investerer penge i en MR og betaler mellem 35-50 mio. USD per skib, vil vide, at 14.000 USD om dagen ligger milevidt fra det niveau, der kræves for at få forrentet denne investering.

Scorpio Tankers skovler flere MR-skibe til sig 

"Hvis ikke der var overkapacitet ville en et års charter for en MR ikke være 14.000 USD om dagen men 20.000 USD om dagen. Realiteten er, at der allerede er for mange skibe," understregede Klaus Rud Sejling på en konference arrangeret af Marine Money.

Selv om den underliggende vækst i efterspørgslen ser sund ud, og produkttank grundlæggende er en god historie, sagde Sejling, at industrien er godt på vej til at ødelægge ethvert håb om et mere profitabelt marked i den nærmeste fremtid, og at den officielle globale ordrebog i MR-segmentet på 226 skibe reelt er langt større, hvis alle mulige optioner medregnes.

Torm slår konkurrenterne på indtjeningen 

"Vi forventer, at flådevæksten i MR over en periode bliver dramatisk med omkring 20 procent, og jeg tror ikke, at den underliggende efterspørgsel vil være i stand til at absorbere dette," sagde Klaus Rud Sejling og bemærkede, at de fleste nybygningsordrer ikke er kommet fra traditionelle skibsredere:

"Traditionelle ejere som Maersk Tankers har endnu ikke bestilt skibe, så husk lige på, at ikke alle er færdige med at bestille."

Bimco: Produkttank-ordrer stiger med 40 pct i 2013  

Kapitalfonde bag Navig8s nye flåde i produkttank  

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også