Kreditorer kommer koreansk containerreder til undsætning

Den koreanske shippinggruppe Hyundai Merchant Marine styrer mod underskud for tredje år i træk og er under et kolossalt finansielt pres på grund af en overvældende gældsbyrde.
Foto: Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Flere banker er kommet den kriseramte koreanske shippinggruppe Hyundai Merchant Marine, der opererer en flåde på omkring 160 skibe og styrer mod et nyt underskud i 2013, hvilket i så fald vil være tredje år i træk, til hjælp. Det skriver Korea IT Times.

Ifølge flere bankkilder har et udvalg af repræsentanter fra Korea Development Bank, Korea Credit Guarantee Fund, finansieringsselskaber og andre kreditorbanker besluttet at hjælpe landets næstestørste containeroperatør, hvis obligationslån på 260 mio. USD udløber d. 28. september. Containerrederiet er dog nødt til at indløse 20 pct. af det samlede antal obligationer, mens den resterende del vil blive sikret af private fonde. Korea Development Bank vil ifølge Korea IT Times overtage hele beløbet på obligationerne.

Efter at konverteringen af gælden er fuldført, vil rederiet underskrive en særlig aftale med Korea Development Bank og foretage en finansiel rekonstruktionsplan.

Drewry: Hyundai Merchant Marine i farlig gældskrise 

Gældsramte containerredere slås for ny kapital 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også