50 LNGC’ere skal fragte gas til Japan

Med lukningen af de japanske atomkraftværker bliver efterspørgslen på LNG så stor, at man skal bruge omkring 50 LNG-skibe for at levere al den nødvendige gas til hjemmemarkedet.
Foto: Helge Hansen/Statoil
Foto: Helge Hansen/Statoil

Der ligger gode muligheder for LNG-rederierne i Japan de kommende år. I år 2020 forudses det, at landet skal bruge omkring 50 LNG-skibe (LNGC'ere) for at imødekomme den store efterspørgsel, der vil komme på naturgasområdet - som resultat af de mange atomkraftlukninger, Japan i øjeblikket gennemfører i kølvandet på Fukushima-ulykken i 2011.

"Efterspørgslen på nye gastankskibe, der kun skal anvendes i forhold til Japan, ser ud til at blive på omkring 40 enheder. De skal bruges i forbindelse med skifergas-relaterede projekter i USA og Canada, og når projekterne i Mozambique, Rusland osv. er klar, vil volumen stige til sammenlagt 50-60 enheder," siger en talsmand fra et unavngivent japansk shippingfirma til Marine-net, skriver Aisias.

Udover et antal nybygninger, så regner man også med, at LNG-flåden skal bestå af brugte fartøjer fra blandt andet Indonesien og Australien. I alt forudses det, at der skal bygges omkring 30 nye LNGC’ere, som skal tilføjes den eksisterende flåde.

Kinesere kaster sig ind i russisk LNG-projekt

Japansk atomlukning kan booste LNG-marked kortvarigt

Antwerpen og Exmar sammen om LNG 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også