Lauritzen taber sag i USA om 20 mio. USD

En appelret i New York har afvist et krav fra Lauritzen Bulkers om at få adgang til 20 mio. USD i en strid om chartertilgodehavende. Det bekræfter J. Lauritzen. 
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

En appelret i New York har afvist et krav fra Lauritzen Bulkers om at få beslaglagt og frigivet 20 mio. USD i HSBC, som det danske rederi mener at have til gode i en strid om et chartertilgodehavende med selskabet JIT International. Det bekræfter Jens Søndergaard, senior vice president, Corporate Communications i J. Lauritzen, der ikke har yderligere kommentarer til den verserende sag. 

Tradewinds kalder appelrettens afgørelse og stadfæstelse af en tidligere kendelse for et nederlag for J. Lauritzen og andre ejere, der vil forsøge at hente tilgodehavender hjem i internationale stridigheder i international søfart gennem en retskendelse i håb om at få beslaglagt konti med kontanter.

J. Lauritzen er i forvejen presset af flere års krise i den globale tørlastindustri, der er rederiets vigtigste segment.

For nylig fremlagde rederiet et dystert halvårsregnskab med et forventet underskud for hele 2013 på 310-340 mio. USD. Et minus, der i langt overvejende grad skyldes en ny massiv nedskrivning af flåden på i alt 207 mio. USD. og et resultat, der er præget af en alt for tidlig tilbagelevering af to store capesize-skibe fra koreanske STX Pan Ocean, der havde skibene på langtidscharter indtil henholdsvis 2019 og 2026.

J. Lauritzen: Vi klarer os uden ny kapital udefra 

J. Lauritzen forventer minus i 2013 på to mia kroner 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også