ShippingWatch

Fransk containerreder søger kontrol med skibsejer

Verdens 3. største containerrederi CMA CGM vil øge sin indflydelse i det New York-noterede Global Ship Lease, hvor rederiet i forvejen er største aktionær.

Franske CMA CGM, verdens 3. største containerrederi, der trods finansielle vanskeligheder og nye storaktionærer fortsat kontrolleres af Saade-familien, synes på vej ind i ledelsen af det New York-noterede Global Ship Lease. Et selskab, som CMA CGM selv var med til at etablere i 2008 med henblik på at skabe et uafhængigt selskab som ejer og udlejer af containerskibe til forskellige redere, men som i dag udelukkende har skibe på kontrakter med CMA CGM.

18 redere har bestilt nye skibe for 34 mia USD 

Global Ship Lease ejer i dag 17 skibe, og CMA CGM kontrollerer 43 procent af selskabet . Ifølge bl.a. Tradewinds og Lloyd's List indgav CMA CGMs øverste chef og formand Jacques Saade i sidste uge en anmodning til US Securities and Exchange Commission om en ændret sammensætning i bestyrelsen i Global Ship Lease.

En af mulighederne er at udvide bestyrelsen i selskabet. Tradewinds skrev for nylig, at Global Ship Lease forbereder en kapitaludvidelse med henblik på finansiering af nye skibe.

Da Global Ship Lease blev etableret i 2008 undlod CMA CGM at tage pladser i bestyrelsen.

MSC haler kraftigt ind på Maersk 

Nye megaskibe udløser kronisk overkapacitet 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs