Fransk containerreder søger kontrol med skibsejer

Verdens 3. største containerrederi CMA CGM vil øge sin indflydelse i det New York-noterede Global Ship Lease, hvor rederiet i forvejen er største aktionær.

Franske CMA CGM, verdens 3. største containerrederi, der trods finansielle vanskeligheder og nye storaktionærer fortsat kontrolleres af Saade-familien, synes på vej ind i ledelsen af det New York-noterede Global Ship Lease. Et selskab, som CMA CGM selv var med til at etablere i 2008 med henblik på at skabe et uafhængigt selskab som ejer og udlejer af containerskibe til forskellige redere, men som i dag udelukkende har skibe på kontrakter med CMA CGM.

18 redere har bestilt nye skibe for 34 mia USD 

Global Ship Lease ejer i dag 17 skibe, og CMA CGM kontrollerer 43 procent af selskabet . Ifølge bl.a. Tradewinds og Lloyd's List indgav CMA CGMs øverste chef og formand Jacques Saade i sidste uge en anmodning til US Securities and Exchange Commission om en ændret sammensætning i bestyrelsen i Global Ship Lease.

En af mulighederne er at udvide bestyrelsen i selskabet. Tradewinds skrev for nylig, at Global Ship Lease forbereder en kapitaludvidelse med henblik på finansiering af nye skibe.

Da Global Ship Lease blev etableret i 2008 undlod CMA CGM at tage pladser i bestyrelsen.

MSC haler kraftigt ind på Maersk 

Nye megaskibe udløser kronisk overkapacitet 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også