Koreas skibseksport tilbage på sporet

Koreas eksport via skib stiger for tredje måned i streg, og samlet var august 23,8 pct. over 2012-niveauet.
Foto: Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Eksporten fra Korea, der foregår via skib, er for tredje måned i fremgang. Ved udgangen af august havde de koreanske havne afsendt gods til en samlet værdi af 3,3 mia. USD for måneden, hvilket er 23,8 pct. over augusteksporten i 2012, skriver Asiasis.

De sidste tre måneders fremgang står i kontrast til de foregående 10 måneder, hvor man måned for måned frem til maj 2013 oplevede tilbagegang på eksporten via skib. I forårets sidste måned vendte udviklingen og tilgangen steg med 9,1 pct. i forhold til samme måned i 2012. På samme positive front kunne de koreanske toldmyndigheder registrere en stigning på hele 21,1 pct. i juli.

Set over hele året er værdien af eksporten fra hele Korea opgjort til 368,7 mia. USD ved udgangen af august, og her udgør eksporten via de koreanske havne 24,2 mia. USD. Det er en tilbagegang på 17,8 pct. i forhold til samme periode i 2012.

Værdien af landets samlede import faldt fra juli til august med 4,1 pct., men over årets første otte måneder lå importniveauet én pct. over 2012.

Ambassadør: Frihandelszone positiv for dansk erhvervsliv

Koreanske skibsredere kræver akut nødhjælp

Ny koreansk kæmpeordre på produktskibe 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også