ShippingWatch

Dansker udpeget som ny chef græsrodsbevægelse

Helle Gleie, der bl.a. har en fortid i Maersk Supply Service og Bimco, bliver den første egentlige direktør og leder af den globale miljøorganisation Sustainable Shipping Initiative (SSI).

Danske Helle Gleie er udnævnt som ny direktør og leder af miljøorganisationen Sustainable Shipping Initiative (SSI) fra september 2013.

Det er første gang, at den London-baserede men globale NGO udnævner en direktør for koalitionen af rederier, afskibere, virksomheder og tilknyttede organisationer som Maersk Line, Rio Tinto, Unilever og Verdensnaturfonden (WWF), og som arbejder for at gøre shipping mere energi- og miljøansvarlig.

EU: Nu skal forurening fra shipping bremses 

The Sustainable Shipping Initiative blev etableret i 2010 , og det bliver fra september en selvstændig organisation med Helle Gleie, 55, som øverste chef.

Helle Gleie har en bred erfaring i shipping, der udover Maersk Supply Service også omfatter den internationale søfartsorganisation Bimco på CVet samt forskellig tillidsposter, bl.a. i WISTA, Women in Shipping and Trading Association.

Ny tilslutning til bæredygtig shipping 

"Det er en fantastisk og enestående mulig at skulle lede SSI. Vi har påtaget os en ekstremt vigtig mission med at promovere hidtil ukendte muligheder for at samarbejde på tværs af industrier inden for innovation, finansiering, brændstoffer, teknologi og kontrakter," siger Helle Gleie i en meddelelse fra Sustainable Shipping Initiative, hvis første opgave bliver organisationens konference i Singapore den 26. september.

Rederne: EUs CO2-forslag stærkt kompliceret  

Miljøorganisationer om EUs CO2-udspil: Business as usual 

Global shipping-industri kaster sig ind i klima-kampen  

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs