Redere håber på pænt ratehop i september

Containerrederierne på ruten fra Asien til Europa, forventer et hop i efterspørgslen sidst i september, hvilket gerne skal omsættes til stigende fragtrater.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin
AF RITZAU FINANS

Containerrederierne på ruten fra Asien til Europa, der er en af Maersk Lines vigtigste, venter et hop i efterspørgslen sidst i september, hvilket gerne skal omsættes til stigende fragtrater. Det skriver shippingavisen Lloyd's List.

De fleste større aktører på ruten forsøgte sig 1. september med et rateløft, hvilket dog i første omgang faldt til jorden, hvis man måler på Shanghai Shipping Exchanges SCFI-indeks. Det fik rederiet Hapag-Lloyd til at varsle en ny ratestigning 23. september på 500 dollar.

Anonyme kilder vurderer over for shippingavisen, at der er markant større mulighed for at få den ratestigning igennem, da Kina holder ferie fra den 1. oktober til 7. oktober. Der for har mange afskibere travlt med at få sikret last før ferien.

"Det bør skubbe kapacitetsudnyttelsen op på 95 pct. og positionere rederierne stærkt til et rateløft midt i september," skriver Lloyd's List.

Drewry: Triple-E scorer højt på økonomien

Hapag-Lloyd varsler markant ratestigning til september 

Danmarks Skibskredit forbeholden over for kapitalfonde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også