Cosco i kamp mod uret for at undgå børsexit

Den pressede Cosco-koncern har effektivt begrænset tabene i første halvår ved at sælge massivt ud af aktiver for at undgå nyt underskud i 2013 og dermed tvungen børsexit.

Kinas stor shippingkonglomerat China Cosco Holding offentliggjorde torsdag et regnskab med et underskud på kun 162 mio. USD for første halvår af 2013. Det kan lyde af meget, men det er absolut intet at regne mod det godt fem gange større underskud, som selskabet sidste år præsenterede for første halvår. Det gode resultat er kommet på plads, efter at selskabet med held har solgt nogle store aktiver fra, og blandt andet logistikenheden tegner sig for 511 mio. USD i den positive retning.

Tidligere på sommeren meldte selskabet ud, at man forventede at levere et halvårsregnskab med et underskud, der var 70-85 procent mindre end samme periode 2012. Det mål er med dagens regnskab nået.

Cosco kan blive tvunget til udsalg af ejendomme 

Containerdivisionen i Cosco er den største enkelte negative bidragyder til regnskabet med et samlet underskud på 365 mio. USD, skriver Bloomberg. Indtægterne fra skibscontainere faldt med 1,4 procent, på trods af at Cosco håndterede 8,7 procent flere containere end året før. De faldende gennemsnitlige rater på især Asien-Europa-ruten får skylden for det dårlige resultat.

Hvis ikke Cosco har held med at vende det negative halvårsregnskab til plus ved udgangen af året, vil det få store konsekvenser i Kinas største shippinggruppe. Et underskud for tredje år i træk vil nemlig betyde, at selskabet ryger af børsen i Shanghai. I regnskabsmeddelelsen fra Cosco hedder det:

"Vi vil fortsætte med at arbejde frem imod målet om at få tingene vendt rundt i år. Det er vores topprioritet.”

Tidligere på ugen leverede terminalforretningen Cosco Pacific et overskud, der var lidt mindre end i 2012, men dog stadig i plus.

I et forsøg på at redde endnu mere kapital hjem, har China Cosco Holding Co meddelt, at de sælger 81 procent af ejerskabet i to ejendomsselskaber fra.

Det drejer sig om selskabet Qingdao Management og Shanghai Tianhongli, der tilsammen vurderes til at kunne indbringe Cosco-koncernen 335 mio. USD. På bundlinjen vurderes det, at salget vil have en effekt på omkring 600 mio. USD, skriver Tradewinds.

 

Kinas shippingkonge går på pension 

Flere brandudsalg i vente fra Cosco 

Cosco Pacific får mindre overskud 

Asiatiske rederier tager mere og mere vand ind

Kinesisk tankgigant et skridt nærmere afnotering 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også