ShippingWatch

Arabiske UASC vil slå Maersks megaskibe

Det arabiske rederi United Arab Shipping Co (UASC) med flere tidligere Maersk-folk i ledelsen, er ifølge Reuters på vej med en milliard-ordre på 10 gigantiske containerskibe, hvoraf halvdelen vil blive verdens største.

Det Dubai-baserede arabiske rederi United Arab Shipping Co (UASC), der er blandt verdens 20 største containerrederier og har flere tidligere Maersk-folk i ledelsen, nærmer sig den endelige ordre på ti kæmpe containerskibe. Ifølge Reuters står det koreanske værft Hyundai Heavy Industries til at vinde ordren på de ti skibe til en værdi af godt 1,4 mia. USD.

Efter hvad ShippingWatch erfarer, ventes ordren fra UASC at blive endelig bekræftet inden for kort tid, sandsynligvis allerede i denne uge.

Flere af verdens containerrederier har bestilt større skibe, siden Maersk introducerede sine Triple-E. Og når United Arab får sine ti containerskibe leveret, vil fem af dem ifølge en kilde tæt på processen være på 18.800 teu, hvilket slår Maersks Triple-E med godt 500 teu. De fem resterende skibe er på 14.500 teu.

Vildt nybygningsprogram

Alphaliner har tidligere kigget på det arabiske rederis nybygningsprogram og skrev i juni måned, at programmet langt overstiger selskabets nuværende markedsbehov, og nybygningerne vil fordoble det mellemøstlige rederis kapacitet fra 2016. Trods moderate vækstforventninger på øst-vest markederne, vil UASC's flådeudvidelse forværre den nuværende overkapacitet i den samlede containerflåde, noterede Alphaliner.

Udvidelsen er tæt forbundet med det forhold, at flere mellemøstlige lande har travlt med at investere deres olieindtægter i andre sektorer som for eksempel ejendomme og byggeri, infrastruktur, luftfart og shipping.

Topchef i United Arab Shipping Company er Jørn Hinge, der har en fortid i ØK. Jørn Hinge har været i United Arab Shipping Co i Kuwait og Dubai i de sidste 15 år.

Lars Christiansen og Uffe Østergaard, begge med over 20 år i bagagen fra Maersk Line, blev for nylig forfremmet til henholdsvis chief trade officer og chief commercial officer i UASC og rykkede dermed ind i den øverste ledelse af rederiet.

Lars Christiansen har været syv år i United Arab Shipping Co og har hidtil været ansvarlig for rederiets aktiviteter i Asien. Uffe Østergaard er ny i rederiet og har en baggrund i strategi, salg, marketing og forretningsudvikling.

Samtidig meddelte rederiet i april, at det flytter sit europæiske hovedkvarter fra London til Hamborg for at komme tættere på kunderne.

Dansk-ledet arabisk rederi udfordrer Maersk Line 

Tidligere Maersk-folk ind i toppen af arabisk rederi 

Mere fra ShippingWatch

CMA CGM forventer kraftigt fald i fragtraterne

Udsigterne for containermarkedet ser noget mere dystre ud i den kommende tid, vurderer franske CMA CGM. Containerrederiet noterede dog stadig vækst på både top- og bundlinje i tredje kvartal.

Ugens bedste på ShippingWatch

EU kæmper om at blive enig om et prisloft på russisk olie. Containerraterne er faldet gennem gulvet. Ny kritik af CII-indekset. Og så er Carsten Mortensen på vej med ny shippingfond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs