ShippingWatch

Endnu et fald på Asien-Europa

Spotraterne på containerfragt faldt endnu en gang på Asien-Europa i sidste uge, skriver Shipping Gazette.

Sidste uge bød på endnu en tilbagegang for spotraterne på fragten af containere fra Asien til Europa. Og ikke så lidt endda. Ifølge Shipping Gazette er der tale om den stejleste nedgang i 13 uger. Således faldt spotraterne med 7,1 pct. eller 102 USD fra ugen forinden til 1.334 USD per teu. Ugen forinden var også nedadgående efter en stigning på 10,4 pct. og faldt med 4,3 pct. til 1.436 USD per teu.

Containerrederier prøver igen at løfte raterne 

Det nuværende SCFI-indeks fra Asien til Nordeuropa er i øjeblikket 11,4 pct. lavere end niveauet på samme tidspunkt sidste år, men fem pct. højere end begyndelsen af 2013.

Også hele SCFI-indekset faldt i sidste uge med 2,1 pct. til 1117,3, hvilket var for anden uge i træk. Faldene kommer dog efter to uger med markante stigninger oven på implementeringen af ratestigninger på ruterne fra Asien til Europa fra hovedparten af rederierne på ruten. Trods faldene ligger indekset dog fortsat over gennemsnittet fra de seneste ti måneder.

SCFI-rateindeks dykker endnu en gang

Maersk Line bekræfter nyt rateløft på Asien-Europa

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs