ShippingWatch

Danske Banks analytikere hæver anbefaling på Maersk

Inden Maersk Gruppens offentliggørelse af halvåregnskabet på fredag opjusterer analytikerne i Danske Bank deres anbefaling af aktien. Bl.a. tror de på stigende rater for containerrederier.

Foto: Wärtsila

Danske Banks analytikere ser mere positivt på indtjeningspotentialet i A.P. Møller - Mærsk end markedet generelt. Derfor hæver banken anbefalingen af Mærsk-aktierne til "køb" fra "hold" forud for shipping- og oliekonglomeratets halvårsregnskab fredag.

"Vores kilder indikerer højere-end-ventet rater fremover, og vores estimat for 2013-overskuddet i Maersk Line er 26 pct. foran det gennemsnitsestimat,
selskabet selv har indsamlet, skriver Danskes analytikere og fortsætter:

"Øget branchedisciplin burde understøtte lave, men stabile afkast på trods af overskudskapacitet."

Danske Bank kalder værdisætningen af Mærsk-aktien for tillokkende og løfter derfor anbefalingen og hæfter et kursmål på 54.000 kr. på aktien. Til sammenligning ligger B-aktien mandag formiddag i kurs 44.480 efter et dyk på 1,6 pct. på dagen.

Finanshuset Macquarie øjner stor skuffelse fra Maersk Oil

Maersk Line trækker fra markedet på antal services 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs