ShippingWatch

Dansk søfart får ny minister

Henrik Sass Larsen afløser SFs formand Annette Vilhelmsen som ny erhvervs- og vækstminister og dermed også som minister for dansk søfart. Det sker som led i en ministerrokade fredag.

Foto: NIELS HOUGAARD

Henrik Sass Larsen, Socialdemokraternes nuværende gruppeformand , ventes fredag at blive udpeget ny erhvervs- og vækstminister og dermed også minister for dansk søfart i stedet for SFs formand Annette Vilhelmsen.

Udskiftningen er en del af en større ministerrokade, som statsminister Helle Thorning-Scmidt præsenterede fredag.

Redere: Sohn var engageret, fleksibel og dedikeret 

Annette Vilhelmsen erstattede partifællen Ole Sohn, da hun i oktober 2012 blev valgt som ny formand for SF, og hun således kun at videreføre en række af de initiativer, Ole Sohn havde sat i søen, især det maritime vækstudspi og indgåelse af en række søfartspolitiske aftaler med lande som Kina, Singapore og Sydkorea.

Også andre ministre, der har været involveret i dansk søfart som forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i forhold til piratbekæmpelse samt handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) bliver berørt af rokaden.

Pia Olsen Dyhr bliver ny transportminister og forlader Handels- og Investeringsministeriet, der ifølge flere medier lægges sammen med Europaministeriet og overtages af Nick Hækkerup.

Ny forsvarsminister bliver nuværende europaminister Nicolai Wammen, mens  Nick Hækkerup (S) bliver handelsminister.

 

Hun bliver politisk chef for det blå erhvervsliv 

Minister med på green shipping-bølge 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs