Dansk søfart får ny minister

Henrik Sass Larsen afløser SFs formand Annette Vilhelmsen som ny erhvervs- og vækstminister og dermed også som minister for dansk søfart. Det sker som led i en ministerrokade fredag.
Foto: NIELS HOUGAARD
Foto: NIELS HOUGAARD

Henrik Sass Larsen, Socialdemokraternes nuværende gruppeformand , ventes fredag at blive udpeget ny erhvervs- og vækstminister og dermed også minister for dansk søfart i stedet for SFs formand Annette Vilhelmsen.

Udskiftningen er en del af en større ministerrokade, som statsminister Helle Thorning-Scmidt præsenterede fredag.

Redere: Sohn var engageret, fleksibel og dedikeret 

Annette Vilhelmsen erstattede partifællen Ole Sohn, da hun i oktober 2012 blev valgt som ny formand for SF, og hun således kun at videreføre en række af de initiativer, Ole Sohn havde sat i søen, især det maritime vækstudspi og indgåelse af en række søfartspolitiske aftaler med lande som Kina, Singapore og Sydkorea.

Også andre ministre, der har været involveret i dansk søfart som forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i forhold til piratbekæmpelse samt handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) bliver berørt af rokaden.

Pia Olsen Dyhr bliver ny transportminister og forlader Handels- og Investeringsministeriet, der ifølge flere medier lægges sammen med Europaministeriet og overtages af Nick Hækkerup.

Ny forsvarsminister bliver nuværende europaminister Nicolai Wammen, mens  Nick Hækkerup (S) bliver handelsminister.

 

Hun bliver politisk chef for det blå erhvervsliv 

Minister med på green shipping-bølge 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også