DFDS får grønt lys til vigtig Nordsø-aftale

Britiske konkurrence-myndigheder har ifølge StockMarketWire godkendt den aftale, DFDS tidligere i år indgik med det svensk speditørselskab Ntex på den vigtige Gøteborg-England rute.

Den britiske konkurrencemyndighed, Office of Fair Trading (OFT), har godkendt de økonomiske transaktioner, der involverer DFDS, det svenske speditørselskab Ntex og selskabets nu fhv. færgerederi North Sea RoRo mellem Gøteborg og Immingham i England. Det skriver StockMarketWire.

Konkurrencemyndighederne har i de seneste måneder stillet flere spørgsmål til DFDS i forbindelse med rederiets aftale tidligere i år med med Ntex om transport af trailere mellem Gøteborg og Immingham. Ntex stod bag det konkurrerende rederi North Sea RoRo, der i forlængelse af aftalen mellem DFDS og Ntex drejede nøglen om efter at have sejlet i direkte konkurrence med DFDS siden januar 2012.

OFT overvejede, om aftalen i realiteten var en fusion, der hører under bestemmelsen i Enterprise Act for 2002, og om dette kunne medføre en forringelse af konkurrencen. Men det er myndighederne nu kommet frem til, det ikke er.

Det er anden gang inden for få måneder, at en afgørelse fra de britiske konkurrencemyndigheder bakker DFDS op. Senest var det, da myndighederne forbød Eurotunnels rederi, MyFerryLink, at sejle på Dover på Den Engelske Kanal. Den afgørelse, har MyFerryLink dog anket.

DFDS offentliggjorde i marts 2013 en forlængelse og udvidelse af en aftale med NTEX. Aftalen udløste en opjustering af rederiets forventninger til driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster med 50 mio. kr. til 1100-1300 mio. kr. for 2013.

OFT har endnu ikke bekræftet afgørelsen på sin hjemmeside.

Konkurrencekontor tjekker DFDS' guldrute 

Konkurrencekontor vil se DFDS-aftale med speditører 

Høring skal afgøre striden på Den Engelske Kanal 

Eurotunnel skal ophøre med færgefart fra Dover  

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også