Nordea: Nedturen i shipping ebber ud

Nordea vurderer, at fem års miserable tilstande i shipping nærmer sig sin afslutning. DNBs tab i shippingdivisionen er faldet mørkbart.
Foto: Hougaard Niels
Foto: Hougaard Niels

Nordea og norske DNB, to af verdens største shippingbanker, ser tegn på, at fem års dyb krise i shipping nærmer sig sin afslutning. Det skriver Bloomberg.

Nordeas tab på shipping faldt 15 procent i 2. kvartal 2013 i forhold til de foregående tre måneder, og det er det laveste niveau siden 3. kvartal 2011.

Shipping rammer HSH Nordbanks rating 

"Tabene er på vej ned, og de er ikke så store længere. Jeg synes ikke, at tab på shipping er noget stort emne længere,," siger Nordeas CEO Christian Clausen i et telefoninterview med Bloomberg.

Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen
 

Shippingindustrien forsøger at komme oven på igen efter de værste markedsvilkår siden 1970'erne med dramatisk lave rater og betydelig overkapacitet, og nedskrivningerne i de toneangivende banker, der også tæller HSH Nordbank AG, Commerzbank AG og Norddeutsche Landesbank Girozentrale, har været enorme.

Også Nordeas norske rival DNB, verdens 2. største shippingbank, så tabene i bankens division for shipping, offshore og logistik falde med 43 procent til 33 mio USD i 2. kvartal 2013 sammenlignet med årets første tre måneder. Det var det mindste tab i fire kvartaler.

DNB bedre ud af andet kvartal end ventet 

"2013 bliver et meget hårdt år. Det gør også 2014 i nogle segmenter, men for selskaber med en diversificeret portefølje burde vi se nogle fornuftige afkast," sagde Kristin Holth, global chef for shipping, offshore og logisti, tidligere på ugen.

DNB forventer i 2013 tab på shipping på mellem 1-1,5 mia. kroner sammenlignet med 940 mio. kroner i 2012.

Nordea spår stigende afkast i shipping 

Nordeas tab på shipping falder 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også