Derfor ændrede Thorco ledelsen

Indsættelsen af Henrik Ramskov som adm. direktør i Thorco i stedet for Thomas Mikkelsen var ikke en degradering. Det fortæller medejer og bestyrelsesformand i Thorco, Thor Stadil, til ShippingWatch.
Foto: Fra venstre; Kristian Mørch, Partner og Group CEO i Clipper, Henrik Ramskov & Thomas Mikkelsen
Foto: Fra venstre; Kristian Mørch, Partner og Group CEO i Clipper, Henrik Ramskov & Thomas Mikkelsen

Det var ikke en utilfreds bestyrelses vrede, der ledte til, at Thomas Mikkelsen forlod jobbet som adm. direktør for Thorco og i stedet blev chef for befragtning. Det var faktisk ham selv, der ønskede at komme tilbage til befragtningsarbejdet i stedet for at sidde med ansvaret for hele rederiets drift. Det fortæller Thor Stadil, medejer og bestyrelsesformand i Thorco til ShippingWatch.

"I realiteten er udskiftning ikke det rigtige ord at bruge. Situationen er, at Thomas Mikkelsen, som er partner og har været med fra dag et, havde for mange ting at lave. Han er særlig dygtig inden for befragtning og her ligger hans interesse også, så det var faktisk hans eget forslag, at der skulle komme en anden adm. direktør ind," fortæller Thor Stadil.

Og den vurdering er Thomas Mikkelsen helt enig i:

"Det er hundrede procent korrekt. Nu er vores aktivitetsniveau vokset markant med den her fordobling af flåden, så det er rigtig sjovt at sidde lidt tættere på forretningen. Dermed ikke sagt, at man som adm. direktør sidder langt væk, men jeg kan godt lide at sidde som en del af befragtningsholdet og kunne fokusere 100 pct. på det," siger Thomas Mikkelsen.

Foreslog ændring før fusion

Selvom det måske så sådan ud udefra, var ændringen i CEO-stolen ikke et resultat af fusionen med Clipper Projects. Allerede inden fusionen kom på tale havde Thomas Mikkelsen foreslået, at Thorco skulle have en anden adm. direktør. Men som Thor Stadil forklarer, gjorde fusionsplanerne ændringen mere aktuel.

"Allerede inden vi begyndte at tale med Clipper, havde vi talt med Henrik Ramskov. Men det blev yderligere styrket af vores drøftelser med Clipper, for skal du lægge to selskaber sammen, er det altså nemmere, at der kommer en person udefra, end en direktør fra et af de to selskaber," siger han og fortsætter:

"Han kommer som direktør udefra, og han kan se mere neutralt på, hvad der er bedst for helheden i stedet for, hvad der er bedst for et af selskaberne. Det har gjort det hele meget lettere, og jeg tror, det er en af grundene til, at den her fusion forløber så godt."

Når tilfældigheder spiller en rolle

At det lige blev Henrik Ramskov er en af den slags glædelige tilfælde, der ender med at få stor betydning.

Direktøren for Thornico-gruppens ostepulver-fabrikker, Jørn Frandsen, har en god ven i A.P. Møller-Mærsk, der omtalte Henrik Ramskov i rosende vendinger over for Frandsen. Jørn Frandsen fortalte vennen gode ting om at arbejde i Thornico-gruppen, og det budskab blev givet videre til Henrik Ramskov. Informationerne gik frem og tilbage, indtil Thor Stadil og Henrik Ramskov endelig fik kontakt.

"Vi talte sammen, og vi overbeviste hinanden om, at han var den rigtige person for os, og at vi havde det rigtige job til ham," siger Thor Stadil.

Han lægger ikke skjul på, at han selv synes, at Thorco nu sidder med et stærkt ledelsesteam.

"Det tegner utrolig godt. Og kombinationen af Henrik Ramskov som adm. direktør og Thomas Mikkelsen som befragtningschef er rigtig god. Thomas har altid utrolig mange gode ideer og lignende, så han er manden, der også er primus motor med henblik på udvikling af selskabet. Så der er ikke noget med, at en bestyrelse siger, 'ham her gør det dårligt, og nu skal vi have en ny direktør.' Det er slet ikke sådan."

Thor Stadil: Vi vil gerne vokse Thorco 

Thorcos CEO: Nu skal den nye organisation samles 

Thorco CEO: Tid til noget andet end Maersk 

Avis: Banker pressede på for Clipper-fusion 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også