Så er det første gigantskib på farten

Mandag blev det første af Maersk Lines gigantskibe indsat i netværket fra Busan containerhavn i Sydkorea. Herfra begyndte det sin jomfrurejse. I slutningen af september kommer det andet skib i serien til København.
Foto: Thorbjørn Hansen
Foto: Thorbjørn Hansen

Det første af Maersk Lines 20 gigantskibe, Triple-E, er i dag, mandag, blevet en del af rederiets AE10-rute, da skibet påbegyndte sin jomfrurejse fra containerhavnen i Busan i Sydkorea. Herefter følger de andre skibe lidt efter lidt. Og ifølge en pressemeddelelse fra Maersk Line vil det andet skib i rækken nå København mellem d. 23 og 29. september, hvor det vil være muligt at komme ombord på det store skib.

"Vi glæder os til at åbne dørene og vise Triple-E skibet frem. Det er en god mulighed for os til at møde vores interessenter og dele vores passion omkring facilitering af verdenshandelen", siger adm. direktør i Maersk Line, Søren Skou.

Skibene har plads til 18.270 tyvefodscontainere, men med et overfyldt marked har Maersk Line besluttet ikke at tage al kapacitet i brug endnu. Skibene vil gradvist blive indfaset på ruten i løbet af de næste to år, hvor de samtidig udskifter mindre og mindre effektive skibe.

Her overdrages det første Triple-E 

Alphaliner: Ny mega-alliance vil stabilisere industri 

Her navngiver Ane Uggla Maersk Lines første Triple-E 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også