Fortsat underskud hos Venus Shipping

Det lykkedes ikke for rederiet Venus Shipping, der har hovedsæde nær Aalborg, at få vendt 2011-underskuddet sidste år. 2012 endte med et underskud på en halv mio. kr., viser regnskabet.

Det kom ikke som en overraskelse for det mindre rederi, Venus Shipping, der har specialiseret sig inden for projektlast og håndtering af sværgodstransporter, at 2012 endte med et underskud på en halv mio. kr.. Det skriver rederiet, som har hjemme i Vestbjerg uden for Aalborg, i en mail til ShippingWatch.

Her peger man på den "forhåndenværende markedssituation med svagt fragtmarked og høje bunkerpriser" som baggrund for resultatet, der ligger på niveau med 2011. Bruttofortjenesten lå på næsten 1,8 mio. kr..

Venus Shipping råder i dag over fire handy-size coastere, mens tre norske skibe siden 2012 har været i management hos virksomheden. Ifølge regnskabet består hovedaktiviteten af administration af en række partrederier og ejerskab af kapitalandele i tre partrederier og et rederi drevet som K/S-selskab.

I øjeblikket er en af Venus Shippings tilknyttede virksomheder, K/S Dan Supporter, ved at indgå en timecharteraftale, som skal sikre positive driftsresultater 12 måneder frem, hvilket er vigtigt for Venus Shipping, som igennem længere tid har tilført likviditet til virksomheden på grund af negativ indtjening, fremgår det af regnskabet.

"Venus Shipping ApS´ fortsatte drift er betinget af, at aftalen indgås som forventet, alternativt at selskabets bankforbindelse sikrer likviditeten i det kommende år," noterer statsautoriseret revisor Per Lauersen i regnskabet.

Og aftalen er vigtig af hensyn til fremtidig drift, skriver Vensus Shipping, der samtidig påpeger, at det dog ikke får nogle konsekvenser for Venus Shipping, såfremt aftalen ikke kommer igennem.

Nyt stevedoringselskab etableret i Esbjerg

Heavy lift-branchen: Markedet vender måske allerede i år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også