Avis: Banker pressede på for Clipper-fusion

Ifølge Børsen er det Nordea, der holder hånden under Clipper og som har presset på for en fusion med Thorco.  Den udlægning afviser de to rederier.

Rederiet Clipper har tabt milliarder de seneste år og er nu så hårdt presset, at ejerne ser sig nødsaget til at slå sig sammen med den stenrige Stadil-familie, skriver Børsen onsdag.

Parterne kalder det selv en ligeværdig fusion, men i branchen er vurderingen, at Clipper efter en årrække med massive tab har været tvunget til at søge en kapitalstærk partner.

"Det er bankerne, der presser på og i sidste ende står bag det her. Clipper kastede sig ud i en række nye aktiviteter, da markedet var på sit højeste. Det betaler man dyre lærepenge for nu," siger en kilde med solidt kendskab til Clipper til avisen.

Clipper sælger tre kemikalietankere til Lomar 

Den ekspansive strategi har kostet dyrt på bundlinjen. Clippers danske selskab har således tabt omkring 2,5 mia. kr. de seneste fem år, heraf knap 400 mio. kr. i 2012.

 

Partner og adm. direktør i Clipper Group Kristian Mørch afviser, at det er bankerne, der har presset på for at få Clipper til at skille sig af med aktiviteter.

"Selvfølgelig har vores banker vidst, at vi forsøgte at gøre noget med vores forretning. Men transaktionen er opstået på mit personlige initiativ," siger han til Børsen. En udlægning, der bekræftes af Thor Stadil, bestyrelsesformand i Thorco.

Clipper sælger tankskibe til Nordic Tankers 


"Clipper er kommet til os. Men man kan fusionere på andre måder end med aktier, man kan flette interesser sammen. Men det er vigtigt for os, at Thorco er det fortsættende selskab. Aftalen er en stor ting for os. Vi får 90 skibe og bliver verdens næststørste multipurpose carrier, og formentlig Danmarks tredjestørste rederi målt på antal skibe," siger Thor Stadil til Børsen.

Clipper Danmark går efter overskud i 2014

Clippers danske aktiviteter fik minus på 70 mio USD i 2012 

 
 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også