ShippingWatch

Verdensnaturfonden: Vi kan ikke vente på regler om ballastvand

Verdensnaturfonden WWF er foruroligede over, at konventionen om ballastvand ikke er trådt i kraft. Organisationen sammenligner risikoen ved at sejle uden ballastvandsystemer med klimaforandringernes indvirkning på mijøet.

Foto: PR MuviCure

Ballastvandkonventionen bør ratificeres og få indvirkning hurtigst muligt. Ellers vil miljøet lide betydelig skade, vurderer verdensnaturfonden WWF.

"Problemet med invasive arter kan sammenlignes med klimaforandringerne. Problemet med invasive arter er bare usynligt. Vi har ventet 10 år nu, og vi kan ikke vente længere," siger Lars Erk Mangset fra WWF i Norge i forbindelse med Nor-Shipping konferencen, der løber af stablen i disse dage.

WWF er kritiske over for den nylige beslutning i IMO's miljøkomité MEPC om at udskyde indfasningen af ballastvandkonventionen, men håber på, at de nye forhold vil få flere lande til at ratificere konventionen hurtigere, hvilket blandt andet Danmarks Rederiforening vurderer som det sandsynlige videre forløb for konventionen.

"Undskyldningen fra mange landes side (om ikke at ratificere konventionen) har været behovet for at installere behandlingssystemer med det samme," siger Lars Erk Mangset.

ICS: Miljøkrav vil koste shipping 50 mia USD årligt

Rederier genovervejer investeringer i ballastvand

Maersk: IMOs udskydelse af miljøkrav straffer de aktive 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs