Evergas glæder sig over ændringer i DIS-regler

Evergas' CEO Martin Ackermann glæder sig over de ændringer af DIS-reglerne, som blev resultatet af rederiets egne problemer med at få flåden registreret under DIS.

Evergas er godt tilfreds med, at den danske regering og et bredt flertal i Folketinget har gjort det lettere for udenlandsk-ejede rederier med operationer fra Danmark at få deres flåde registreret under DIS.

Evergas' CEO  Martin Ackermann vil ikke kommentere, hvilken konsekvens beslutningen får for rederiets egne dispositioner, hvad angår registrering af gasskibe under dansk flag. Men generelt lyder det fra Ackermann:

"Det er godt, at DIS gøres mere fleksibelt og konkurrencedygtigt, og at det er afklaret, at tonnage ejet et andet sted i verden kan bruge DIS-reglerne," siger han til ShippingWatch.

Bredt flertal ændrer DIS-reglerne til gavn for Evergas 

Han roser, at regeringen med ændringerne gør op med den traditionelle forestilling om et rederi, idet billedet i dag er bredere og kan omfatte operatører og management-selskaber. "Ændringen er udtryk for, at man iagttager, hvordan branchen ændrer sig, og at man retter sig hen imod mere moderne flagregler" lyder det fra Martin Ackermann.

Umiddelbart har Danmark Rederiforening også rost ændringen, og man mener, at det vil tilgodese de barrierer, som Evergas løb ind i i efteråret 2012. Andre rederier og managementselskaber har da også fulgt sagen tæt, da den kan få betydning for deres muligheder for etablering og registrering af tonnage under det danske skibsregister, som vurderes at være meget attraktivt internationalt. Samtidig lyder det dog fra bl.a. Danmarks Rederiforening, at der sandsynligvis allerede er nye sager på vej.

Thome øjner store muligheder i tysk shipping

Rederiforening skal dokumentere job-effekt af DIS-ændring

Rederne: Flere fremmede skibe bør drives fra Danmark 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også