ShippingWatch

Drewry: Ratefald kan udløse krav om nye kontrakter

Containerrederierne på Asien-Europa risikerer snart at blive mødt med krav fra kunderne om genforhandling af deres årskontrakter indgået for få måneder siden og til langt højere rater end det nuværende niveau. Det mener Drewry.

Spotraterne mellem Fjernøsten og Nordeuropa er nu så langt nede, at containerrederierne risikerer at blive mødt med krav fra deres kunder om, at deres årlige kontrakter skal genforhandles. Disse kontrakter er forhandlet for få måneder siden og til et langt højere rateniveau, end det nuværende, siger Martin Dixon, Research Manager, Freight Rate Benchmarking, i analysehuset Drewry.

"Med de nuværende spotrater taber rederierne penge. Men situationen for rederne kan, med mindre udviklingen ændrer sig, yderligere forværres af, at afskibere inden længere begynder at stille krav om, at de årlige kontrakter, de indgik med rederierne i januar i år, skal genforhandles, og at raterne skal ned," siger Martin Dixon til ShippingWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs