TSA vil have ny "meningsfuld" ratestigning

Transpacific Stabilization Agreement argumenterer for, at det giver mening med en containerratestigning fra 1. juli på 400 USD pr. feu på Stillehavet og 600 USD på andre distanationer, selvom overkapaciteten hænger truende over containermarkedet.
Foto: Hanjin
Foto: Hanjin

TSA's medlemmer vil have ratestigninger fra 1. juli, uanset at overkapaciteten er fremherskende i containersegmentet, og der egentlig ikke er sket en stigning på efterspørgslen. Det skriver Lloyd's List.

Stigningerne skal være på 400 USD pr. feu for Stillehavsruterne og 600 USD for alle andre destinationer, og det kalder TSA's executive administrator Brian Conrad for en "meningsfuld stigning, da fragtraterne stadig ikke holder samme fart som de stigende omkostninger."

"Vi bliver nødt til at gøre det gældende, at de kort, off-season rater ikke kan forlænges med 12 måneder eller mere i kontrakterne, og at ny kapacitet sat ind på Asien-USA-markedet afspejler globale tendenser og en investering i produktiviteten for at imødekomme fremtidig langsigtet efterspørgsel," siger Brian Conrad til Lloyd's List.

Han understreger, at på trods af beskedne stigninger i omsætningen for containerrederne er raterne på et niveau, som slet ikke kan muliggøre vækst eller profit for rederne.

TSA er en såkaldt diskussionsklub for de større containerredere, og blandt medlemmerne er blandt andet Maersk Line, APL,  CMA CGM og Hanjin Shipping.

Ratedyk på Asien-Europa fortsætter

Maersk hæver rater fra Mellemøsten til Nordamerika

FMC giver grønt lys til fusion af konferencer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også