ShippingWatch

Spekulation om skattely ramte rederigigant

Oplysninger mandag om, at den 51-årige enke efter den tidligere ejer af koreanske Hanjin, ejer selskaber i skattely, udløste kursfald i det familieejede shippingkonglomerat.

Det har vakt opsigt primært i Sydkorea, men også internationalt, at bestyrelsesformanden og CEO i landets store shippingkonglomerat Hanjin Shipping Holdings, Choi Eun-young, optræder som én blandt flere højtprofilerede sydkoreanske erhvervsfolk, der ejer selskaber i skattely. En oplysning, der mandag morgen udløste kursfald i Hanjin-aktierne på børsen i Seoul.

Såvel Choi Eun-young som selskabets tidligere topchef Cho Yong-min er blandt de syv topfigurer i sydkoreansk erhvervsliv, der har etableret skuffeselskaber i Virgin Islands og Cook Island, viser dokumenter fra Korea Center for Investigative Journalism (KCIJ).

Den 51-årige Choi, der er enke efter den tidligere ejer af Hanjin, overtog i 2008 og to år efter sin mands død styringen af shippingkoncernen, der bl.a. tæller et af verdens største containerrederier,

Hanjin Group, hvori Hanjin Shipping indgår, er et af Sydkoreas største familieejede konglomerater, der også har flyselskabet Korean Air Lines Co. som en del af gruppen. 

Aktierne i Hanjin Shipping og i moderselskabet Hanjin Shipping Holdings Co faldt henholdsvis fire procent og to procent, da børsen i Seoul åbnede mandag morgen.

Hanjin Shipping har over for bl.a. Reuters afvist at kommentere sagen, der antyder forsøg på skatteunddragelse.   

Hanjin: Kinesiske containeredere dumper priserne

Hanjin søsætter ny baltisk feederservice  

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs