ShippingWatch

Damco vil fordoble sit globale netværk

Det Maersk-ejede logistikselskab Damco vil forøge sit globale netværk fra 350 til over 600 kontorer, siger selskabets CEO Rolf Habben Jansen. Damco vil uanset resultatpåvirkning fortsætte stort investeringsprogram.

Det Maersk-ejede logistikselskab Damco vil gennemføre en massiv oprustning af sit globale netværk, der målt i antal lokationer skal på omkring 600 fra de nuværende 350 over de næste tre år. Det siger CEO Rolf Habben Jansen i forbindelse med Damcos regnskab for første kvartal.

Damco havde i 1. kvartal 2013 en vækst i nettoomsætningen på seks procent til i alt 773 mio. USD mod 728 mio. USD i samme periode sidste år og et resultat på seks mio. USD.

"Samlet set har 1. kvartal været tilfredsstillende med solid vækst inden for de fleste produkter," siger CEO Rolf Habben Jansen (foto), og understreger, at Damco vil fortsætte med at investere stort i en tilpasning af selskabets forretningsmodel og uanset, at disse investeringer måtte koste på bundlinien. Selskabet er bl.a. i færd med at udrulle en ny global IT-platform.

Damco flytter ud fra København til Haag 

Damco flyttede i 2012 sit hovedkvarter fra København til Haag i Holland, hvor også terminaloperatøren APM Terminals har sit globale hovedkvarter.

"I 2013 vil vi tage nogle vigtige skridt fremad for at forenkle og og effektivisere vores forretninger. Vi agter også at investere geografisk for at være der, hvor vores kunder ønsker, vi skal være i fremtiden, hvilket betyder, at vores globale netværk vil vokse fra omkring 350 til 600 kontorer," siger Rolf Habben Jansen.

Damcos omsætning op med 12 pct. i første halvår 

Damco har særligt haft vækst i divisionen for luftfragt med en stigende mængde på 15 procent og vel over markedsgennemsnittet, hedder det i regnskabet. Det skyldes opkøbet i sidste kvartal af 2012 af Pacific Network Global Logistics (PacNet). Mængderne i søfragt var i 1. kvartal kun svagt stigende.

DHL ser vækst i søfragt i 2013 

Ny Damco-ledelse udnævnt i Latinamerika 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs