ShippingWatch

Fornyelse af DIS overenskomster for filippinere

De filippinske søfolk har fået fornyet deres DIS overenskomster med Danmarks Rederiforening og Rederiforeningen af 2010, så de nu løber til ultimo 2015.

Filippinske søfolk på danskflagede skibe har fået garanti for DIS overenskomster med Danmarks Rederiforening og Rederiforeningen af 2010, så de nu er fungerende frem til slutningen af 2015. Det skriver rederiforeningen på sin hjemmeside.

”Vi glæder os over, at det er lykkedes at få fornyet overenskomsterne, og at der kunne findes en for alle parter tilfredsstillende løsning på de problemer, der kan opstå i krydsfeltet mellem dansk lovgivning og international fagforeningspolitik,” siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening Pia E. Voss.

Filippinere er de mest brugt udenlandsk ansatte søfolk i den danske handelsflåde. Filippinerne er organiseret i den filippinske fagforening AMOSUP.

Søfartsstyrelsen øger åbenhed om handelsflåden 

Stort pres på bemandingskontorer i Nordsøen 

Filippinske søfolk: Mange søfartsskoler bør lukkes 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs