Maersks kæmpeskib kommer til Danmark i slut-august

Det første af A.P. Møller - Mærsk-koncernens nye megaskibe, Triple-E skibene, kommer forbi Aarhus omkring den 26. august.
Foto: Thorbjørn Hansen
Foto: Thorbjørn Hansen
AF RITZAU FINANS

Det første af A.P. Møller - Mærsk-koncernens nye megaskibe, Triple-E skibene, kommer forbi Aarhus omkring den 26. august. Det bekræfter koncernens pressekontor over for Ritzau Finans.

Skibet bliver navngivet ved en ceremoni 14. juni, overtages formelt af Maersk Line 28. juni. Derefter forlader det sit fødested på Daewoo-værftet i Sydkorea den 14. juli på jomfrurejse til Busan-havnen i Korea, hvor det lægger til kaj den 15. juli og for første gang lastes.

Derefter skal skibet indsættes på AE10-ruten, en Asien-Europa-rute med europæiske stop i Rotterdam, Bremerhaven, Gdansk, Aarhus og Göteborg.

Inden skibet ankommer i Aarhus den 26. august, efter planen, vil det ifølge Maersk Lines sejlrute bevæge sig igennem Storebælt omkring tirsdag den 20. august på vej mod Gdansk i Polen.

Der er ikke lagt nogen særlige planer om sejlads forbi København og Mærsk-koncernens hovedkvarter, oplyser pressekontoret til Ritzau Finans.

Skibet, der er 400 meter langt og kan transportere mere end 18.000 tyvefodscontainere (teu) ad gangen, tager 286 dage at bygge for det koreanske DSME-værft i Okpo. Det første skib bliver navngivet efter afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller.

Datoerne er beregnet ud fra Maersk Lines vejledende sejltider og kan derfor afvige en smule.

Maersk Line opnår rabat på Triple-E

Fremtidens containerskibe kan blive endnu større

Nu skal Triple-E stå sin prøve 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også