Dansk kandidatur ind i kampen om IMO-sæde

Den kommende direktør i Danmarks Rederiforening og nuværende ambassadør i London, Anne Hedensted Steffensen, har på Danmarks vegne lagt billet ind på vigtig plads i IMO.

Danmark overrakte i sidste uge officielt det danske kandidatur til Rådet i FN’s søfartsorganisation. Det ligger i forlængelse af vækstplanen for Det Blå Danmark, hvor det fremgår, at Danmark fortsat skal være aktiv i det internationale samarbejde i IMO, oplyser Søfartsstyrelsen.

Den danske ambassadør i London, Anne Hedensted Steffensen, der senere i år tiltræder som ny adm. direktør i Danmarks Rederiforening, overrakte officielt det danske kandidatur til Rådet i FN’s søfartsorganisation (IMO Council) for perioden 2014-2016. Danmark har siden 2001 siddet i IMO Council, som er det højeste råd i IMO. Council har 40 medlemmer fordelt på 3 grupper, og det er her de mere strategiske og politiske maritime emner drøftes.

Redere: IMO-møde rykker ikke ved administrativ byrde 

Danmarks støtte til og interesse for arbejdet i IMO har også baggrund i regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark, skriver Søfartesstyrelsen. I planen peger regeringen på, at Danmark fortsat vil arbejde for kvalitetsskibsfart internationalt.

Danske mærkesager

I IMO arbejder Danmark blandt andet for global regulering inden for at fremme høje standarder, grønnere skibsfart, sikker sejlads i arktiske områder og bedre beskyttelse af den søfarende, herunder i forbindelse med pirateri, tiltag i forhold til søfartens klimabelastning og sejlads i arktiske områder.

Rift om IMO-pladserne

Det danske kandidatur blev vel modtaget af IMO’s generalsekretær Koji Sekimizu, der udtrykte sin anerkendelse af den danske indsat i IMO. Sekimizu ser frem til endnu et kampvalg til det øverste råd i IMO.

Erfaringerne fra 2011 viser ifølge Søfartsstyrelsen, at der er rift om de 20 pladser i den gruppe, Danmark stiller op i. Selve afstemningen foregår på generalforsamlingen i november 2013.

IMO: Svært at lave en global aftale om ophugning 

Der er valg til IMO Council hvert andet år. Danmark stillede op første gang i 2001 og er siden blevet genvalgt.


Dansk IMO-repræsentant begynder efter sommeren

EU og IMO i dialog om CO2-udslip 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også