ShippingWatch

Rederierne vækster hurtigere end dansk økonomi

Den værdi, rederierne skaber, har udviklet sig hurtigere end den generelle danske økonomi. Det viser en opgørelse fra Danmarks Rederiforening, der fremhæver, at rederiernes globale arbejde er med til gøre væksten hurtigere for rederierne.

Værdiskabelsen i de danske rederier har været på 50 pct. over de seneste ti år. I samme periode er Danmarks bruttonationalprodukt, BNP, vokset med 8 pct. Det fremgår af nye beregninger fra Danmarks Rederiforening, der konkluderer, at "dansk skibsfart udvikler sig i højere tempo end dansk økonomi generelt."

Når det lykkes rederierne at holde en højere vækstrate i værdiskabelsen, skyldes det, at redierne arbejder i hele verden og ikke kun er afhængig af det danske marked, men også kan få vækst på andre markeder ude i verden.

CBS-forsker: Vækst i maritime arbejdspladser er saga blot 

“Rederierhvervet er en udpræget cyklisk branche. Når økonomien har det godt, har rederierne det også godt. Det er dog værd at notere sig, at søfarten især via den høje grad af globalisering har udviklet sig hurtigere oven på krisen end resten af samfundet,” siger afdelingschef i Danmarks Rederiforening, Jacob K. Clasen, i en meddelelse på rederiforeningens hjemmeside.

 

Foreningen vurderer, at shipping vil komme til at skabe mere værdi i de kommende år, selvom branchen lige nu ikke har det for godt.

"Faldende fragtrater sætter i disse år shippingbranchen under pres, og påvirker bundlinjen negativt. Danske rederier er dog i kraft af effektiviseringer og en miljøvenlig profil godt positioneret, når den globale økonomi retter sig, og overkapaciteten er trukket ud af markedet," skriver rederiforeningen.

EUs økonomiske genrejsning udskudt igen

Kinas økonomi i uforudset fald

Økonomer spår store ændringer i Kina 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs