Finnlines vil hente penge ved aktieudstedelse

Finnlines planlægger at hente omkring 28,8 mio. euro ved et aktiesalg. Selskabet regner med at udstede 4,6 mio. nye aktier, til en værdi af 6,15 euro pr. aktie. Det fremgår af en pressemeddelelse.
Foto: Finnlines
Foto: Finnlines

Det finske roro-rederi Finnlines, der har italienske Grimaldi som hovedaktionær, planlægger at hente 28,8 mio. euro ved at gennemføre en aktieudstedelse.

Selskabet planlægger at udstede 4,6 mio. nye aktier, svarende til ca. 10 pct. af de eksisterende aktier. Prisen vil ligge på 6,15 euro pr. aktie.

"De samlede indtægter efter omkostningerne er dækket forventes at være omkring 28,4 mio. Euro, såfremt aktiesalget gennemføres som forventet. Pengene fra salget vil blive brugt til at styrke selskabets balance samt til tilbagebetaling af lån," skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Grimaldi, der ejer 69,5 pct. af aktierne i Finnlines, har stillet garanti for salget og er gået med til at købe eventuelt usolgte aktier.

Aktieudstedelsen blev præsenteret i forbindelse med Finnlines regnskab for første kvartal 2013, der viste et skuffende resultat. Rederiet præsterede en omsætning på 133,9 mio. euro i kvartalet, sammenlignet med 145 mio. euro i første kvartal 2012, og et underskud på driftsresultatet (EBITDA) på 10,9 mio. euro i forhold til et underskud på 5.8 mio. euro i samme periode sidste år.

Finnlines er i gang med at restrukturere sin flåde og organisation med henblik på at reducere skibenes omkostninger og selskabets generelle logistik. Rederiet har for nylig modtaget seks nybygninger, hvilket mindsker "afhængigheden af det ustabile marked," men udsigterne er fortsat dystre:

"Bestyrelsen forventer, at 2013 fortsat vil være volatilt og udfordrende," står der i regnskabet.

Grimaldi åbner ny rute på DFDS hjemmebane

Bejler til Scandlines godstrafik i stærk fremgang 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også