ShippingWatch

Stort pres på bemandingskontorer i Nordsøen

Rekrutteringsbureauer i Norges store olieby Stavanger har svært ved at følge med efterspøgslen efter folk til oliebranchen.

Foto: DONG

Rekrutteringsbureauer i Norges store olieby Stavanger har svært ved at følge med efterspøgslen efter folk til oliebranchen, skriver Dagens Næringsliv.

"Vi oplever et kæmpe pres, og vi kunne have leveret endnu flere, hvis vi havde adgang til flere folk," siger administrerende direktør Lars Engvik fra konsulentselskabet RC Consultants (RCC) i Sandnes.

Oliefirmaer lokker med lønfest i Nordsøen 

Virksomheden etablerede sidste år kontorer i Rusland, Polen, Rumænien, Bulgarien, Indien, Filippinerne, Singapore og Storbritannien for at rekruttere ingeniører og projektmedarbejdere til Nordsøen.

"Vores kunder er olieselskaber plus mange af de store leverandører, som har et stort behov for medarbejdere på grund af det høje aktivitetsniveau."

Britisk oliesektor har brug for 34.000 mand de næste to år 

RC Consultants har ca. 400 ingeniører i stalden, hvoraf 100 til 150 er udenlandske. Selskabet har hovedkontor i London og er blandt de største aktører, og selskabet forventes at passere en milliard norske kroner i omsætning i år.

Også mindre konkurrenter som FinnPersonal & Rekruttering vokser kraftigt, og selskabet har nu 30 procent flere konsulenter i job i forhold til året før.

Daglig leder i selskabet, Finn-Einar Mæle, siger til avisen, at dets konsulenter har en årsløn varierende fra 600.000 norske kroner til 1,8 mio. kroner afhængig af kompetencer og erfaring.   

Maersk Drilling: Rekruttering på sporet 

Ingen offshorevækst uden kompetencer 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs