ShippingWatch

Større kuleksport tegner godt for panamax

En stigende kuleksport fra blandt andet Indonesien og Australien tegner godt for panamaxsegmentet. De stigende mængder åbner muligheden for bedre rater i 2013, skriver Intermodal.

Foto: Niels Hougaard

April blev en god måned for panamaxsegmentet, der spiller en væsentlig rolle i kultransporten på Stillehavet. Det skyldes kombinationen af stigende eksportmængder fra Australien og Indonesien, samt stigende efterspørgsel fra især Indien og Kina. Det skriver Intermodal.

Odrebogen for panamax lyder i øjeblikket på 408 skibe, svarende til 22 procent af den eksisterende flåde. 264 af disse forventes leveret i 2013. Den ekstra tonnage spiller dog ingen rolle, så længe udviklingen fortsætter i samme retning som nu:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs